son dakika

MİLLİ GAZETE

19 Mayıs 2009 Salı

418 Filistin köyü böyle yok edildi - Video

Siyonist İsrail devleti kurulmadan önce ve kurulduk sonra Filistin’de hayatı ve yaşamı gösteren iki çarpıcı video. İşte, Büyük Felaketi (en Nekbe) anlatan kareler…

En Nekbe (Büyük Felaketin) 61. yıldönümü tüm dünyada anılıyor. İsrail’in kuruluş yıldönümü dolayısıyla birçok Filistin’in öldürülmesi ve topraklarından sürgün edilmesini En Nekbe günü olarak adlandıran Filistinliler, o günlerde tanıklık ettikleri olaylar hala zihinlerinde dip diri.

Aşağıdaki iki video Filistin’in Siyonist İsrail devleti kurulmadan önce yaşadıklarını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Videolar, bölgenin yerli halkı olan Filistinlilerin günlük yaşamlarını, evlerini, ailelerini, sosyal faaliyetlerini, eğitim çalışmalarını ve kültürlerini yansıtmaktadır. Göreceğiniz kareler, Siyonist işgalden önce Filistinlilerin bölgede toprakları ile nasıl uyum içinde olduklarını ve barışçıl bir toplum olduklarını çok çarpıcı bir şekilde sunuyor. Ardından işgal sonrası Filistin topraklarına getirilen Yahudilerin Filistinlilerin arazilerine nasıl el koyduklarını ve Filistin’e halkına yönelik katliamlarını göreceksiniz.

Filistinliler, 61 yıldır yaşadıklarını hâlâ unutmadı. Bir kaç ayda 418 Filistin köyü yerle bir edildi. Binlerce Filistinli şehid edildi. Tüm bu vahşete ve barbarlığa rağmen Filistinliler, 3 asırdır süren işgale rağmen yenik düşmediklerini ve mücadeleye devam ettiklerini söylüyor. Onlar, haklarından ve topraklarından feragat etmediklerini belirtiyorlar. Bu yer ve kültür onların hayatlarını temsil eder, kimsenin bunu inkar etmeye hakkı yoktur. Bir gün, Filistinlilerin bu yaraları iyileşecektir, ancak bu yaralar iyileşinceye kadar onları unutmayalım. Gelin, Siyonist Yahudilerin ve destekçilerinin Filistinlilere yaptıklarına hep birlikte şahitlik edelim ve Filistin davasının yanında olduğumuzu gösterelim.








Hiç yorum yok:

Bookmark and Share