son dakika

MİLLİ GAZETE

26 Haziran 2008 Perşembe

Milli Görüş Ne Demektir ?

Konuşmasında Milli Görüş’ün ne olduğunu da anlatan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, “Milli Görüş adı üstünde milletimizin kendi görüşüdür. Bütün insanlığın bildiği gibi Milletimiz asırlar boyu kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutan bir zihniyetin temsilcisi olarak, insanlık tarihinin en büyük devletleri olan Selçuklu ve Osmanlı Devletlerini kurmuş, asırlar boyu insanlığa insan hakları, barış ve adaletin en güzel örneklerini göstermiş, şerefli, parlak bir maziye sahiptir” dedi. Milli Görüş’ün 8 temel özelliği bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Necmettin Erbakan, bunları şöyle sıraladı:

“1)Kaba kuvveti değil, hakkı ve adaleti üstün tutmasıdır.

2) Milli Görüşün temeli şefkat ve sevgidir. Bundan dolayı gayesi önce Türkiye’deki 70 milyon vatan evladının, sonra da yeryüzündeki 6 milyar insanın hepsinin saadetidir.

3) Milli Görüş en ilerici görüştür. Türkiye’yi muasır medeniyetin üstüne çıkartacak görüştür. İşte, Sultan Fatih. Ne solcu idi, ne liberaldi, ne ortanın sağı idi ve nede sağın ortasıydı. Milli Görüşçü idi.

4) Milli Görüş Anadolu’ya hakkı, adaleti getiren, Malazgirt zaferini kazanan görüştür. Sultan Alparslan’ın görüşüdür. Milli Görüş, hakkı, adaleti Kosova’ya götüren Sultan Murat’ın görüşüdür. Milli Görüş, haksızlığı ve zulmü önlemek için Yıldırım gibi NİĞBOLU’ya yetişen Sultan Beyazıt’ın görüşüdür. Milli Görüş, Mustafa Kemal’in öncülüğünde İstiklal Savaşını yapan görüştür. Milli Görüş, son olarak Kıbrıs’taki katliamı durduran, adaya huzur ve barışı getiren görüştür.

5) Türkiye’deki 70 milyon kardeşimizin hepsinin ve yeryüzündeki 6 milyar insanın hepsinin saadetini temin etmek için Milli Görüş: “Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeniden büyük Türkiye”, “Yeni bir Dünya” ideallerini gerçekleştirecek bir görüştür.

6) Milli Görüşün temelinde kimyasında 3 esas unsur vardır.

1- Kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutmak.

2- Materyalist değil, maneviyatçı olmak.

3- Nefse esir olmayı değil, nefis terbiyesini esas almak.

7) Milli Görüşün fiziki : Hidayet, Feraset ve Dirayet sahibi olmak demektir.

8) Milli Görüş bu temel esaslarından dolayı; “Önce Ahlak Ve Maneviyat”,

“Oyalama Değil, Köklü İcraat”,

“Laf Değil, Hizmet”,

“Konuşan Değil, İnanan Ve Yapan”,

“İç Barış, Kardeşlik, Huzur”,

“Devlet Ve Millet Kaynaşması”,

“İnsan Hakları Ve Adalet”,

“Milli, Güçlü, Süratli, Yaygın Kalkınma”,

“Türkiye’nin Bütünüyle Kalkınması”,

“Herkese İş, Herkese Refah”,

“Köylüyü, İşçiyi, Memuru, Esnafı, Dar Gelirliyi Faize, Vergiye Ezdirmeyeceğiz.”

“Uydu Değil, Lider Ülke Türkiye”,

“Türkiye’nin Ülkesiyle Ve Milletiyle Bütünlüğünün Ve Bölünmezliğinin Teminatıdır.”

Hiç yorum yok:

Bookmark and Share