son dakika

MİLLİ GAZETE

21 Ekim 2009 Çarşamba

Aliyev ekibi neden böyle davranıyor.


Birlikte yazdığımız bir gruptan değerli yazışma arkadaşlarımızdan biri diğer bir arkadaşla yazışırken. Azerbaycan Türkiye ilişkilerindeki gerilimi içinde biraz kaba kelimeler kullanmış olsa da içten ve gönülden vatanseverliğini hepimiz bildiğimiz için onu bu kelimeleri üzüntüsünü en uçlarda ifade edişinden böyle yazdığı için yazısının bu kesitini olduğu gibi alarak kendi görüşlerimi de açıklamaya vesile yapmak istiyorum. Kendisine teşekkür ve saygılarımla


Oncelikle, bir millet iki dövlet tanimi Haydar Aliyev'in degil, rahmetli Ebulfeyz Elci Bey'in saniyorum. Emin degilim, yaniliyor olabilirim. Ikincisi ise, Sinan Ogan'in bu yazidaki uslubunu diger yazilarinda okumadim. Begendigimi ise hic soyleyemem.


Tamam Turkiye bi eseklik yapti ama, Azerbaycan'in bayrak indirme olayi resmen essoglu eseklik. Cunku Turkiye'nin almis oldugu karar siyasi bir karardir ve hukumetin dangalakligidir. Milletin degil. Bu milletin Azerbaycan'i kardes bilen kesimi zaten bu olayi en agir sekilde kinarken, Turkiye ile Azerbaycan'in arasini acmaya calismanin en guzel yolu, Azerbaycan'daki Turk bayragini indirmektir ki, Sayin Ogan, bu hususa dikkat etmemis hic. Ayrica, yine Sayin Ogan'in bilmekte oldugu birsey var ki, o da Azerbaycan'in Turkiye'ye yonelik palazlanmasinin ardinda resmen Azerbaycan'daki kucuk Israil vardir.





Aliyev ekibi neden böyle davranıyor.


Bursa macinda Azerbaycan Bayragi'na yonelik bir saygisizlik soz konusu degildir. Bahsi gecen yasak, hukumetin sumsuklugunun, payandaliginin, anti demokratliginin gostergesidir. Buna ragmen Azerbaycan Bayragi'na yonelik ne hukumet tarafindan ne de bir baska Turk tarafindan bir saygisizlikta veya hakarette bulunulmamistir. Oysa Azerbaycan'in, hem de Islam Sehitligi'nde dalgalanan Turk bayragini indirtmesi, bayrak direklerini sokturmesi, yerine beton dokturtmesi, Yahudiler'den aldiklari yuz ile Turk bayragina yonelik aleni bir hakarettir. Bunu belirtmeden, hukumete catmak amaci ile Azerbaycan'dan yana tavir almasi, Sayin Ogan'a hic yakismamis.



Sayın Panzehir
Aynen dediğiniz gibi bir millet iki devlet sözü Ebulfeyz Elçibey’in sözüdür.
Konuşmasında mealen dünyada büyük ve güçlü devlet olmak için iki şeye ihtiyaç vardır. Birincisi yetişmiş insan gücü, ikincisi ise yeteri kadar petrol. Yetişmiş insan gücü Türkiye de yeteri kadar mevcuttur. Petrolde bizde. Birlikte yapamayacağımız (başaramayacağımız) bir şey yoktur.
Şimdi Haydar Aliyev’e gelelim ve Rusya dan aldığı destek ile Ebulfeyz Elçibey’i bir ihtilal ile düşürdüğünü seçimlerin falan hikaye olduğunu Türkiyen’in Demirelli siyaseti ve CHP’li devletinin de Özal gibi Elçibey’den de nefret ettiğini, bu yüzden de Rusların yanında yer almaktan çekinmeden Haydar Aliyev’i desteklediğini ve Türkiye’nin MHP kaynaklı Elçibey’e bazı destek girişimlerini Demirel’in Aliyev’e ihbar ettiğini oradaki adamlarımızın birkımı son anda kaçıp kurtulmasına rağmen bazılarının da yakalandığını alt tarafı dört tank ile bir avuç askerin ihtilali gerçekleşeştirdiği Elçibey’in öteki Türkiyen’in gayretleri ile hayatını kurtarıp Nahcivandaki köyüne sürgün edildiğini hatırlayalım.Bunları unutmadan bakalım Haydar Aliyev Kimdir.
Aliyev bilindiği gibi uzun yıllar Sovyetler birliğinin beyni ve yönetim merkezi olan Polit büroda görevli çok az sayıda en sınırsız yetkili kişilerden birisidir. Ayrıca Son görevi KGB genel başkanlığıdır ki bu Sovyetler birliği döneminde başkandan sonraki ikinci adam demektir. Aynı zamanda da dünyadaki dördüncü adam dahi denilebilecek pozisyondaki kişidir. Yani o zamanlar dünyadaki en güçlü iki istihbarat örgütü olan CIA ve KGB den birinin yani KGB’nin başkanıdır. Ve tüm dünyada istihbarat ağları bağlantıları ve dostları vardır. Anlaşıldığı kadarı ile dünyadaki Yahudi lobileri ve mason locaları gibi kapalı örgütlerinde içinde yakın dostları olan bir kişi olarak Türkiye’deki mason locaları ile de Yahudi lobisi ile de bağlantıları olmaması zaten mümkün değildir. Ama zaten vardırki Demirel’in desteği sürekli yanındadır.. Şimdi tarihleri tam hatırlamıyorum ama Özal’ın Desteklediği ve Viyanadan, Romadan Çin settine kadar Türk dünyası birlikteliği girişimi Özalın ekibi ile Elçi Bey ekibinin o zamanlar adım adım gerçekleşmeye başlayan öngörüleridir. Bu durumda pek çok ülke ile birlikte ABD Rusya AB ve İsrail gibi hatta Çin’e kadar pek çok merkezi rahatsız etmektedir. Bu ikilinin tasfiyesi gerekmiştir ve edilmişlerdir. Elçi Beyin Karşısında ülkemizdeki masonik şer güçler Aliyev’i desteklemek ile ileride aslında bir numaralı tehdit Kürt sorunu ve PKK değil İrticadır diyecek kadar ileri gidip 28 şubat ihanetine kadar işi vardıracak olana şer ittifakı kanadın milli menfaatlerimizi gözden çıkaracak kadar hangi noktalarda olduklarının da göstergesi olarak Elçi Beyi satıp Haydar Aliyev’i desteklemekle nasıl birileri olduklarını göstermişlerdir. Yani Haydar Aliyev zaten Rusların Sovyet döneminde Bşakandan sonraki ikinci adam yapacak kadar güvendikleri adamıdır.
Ruslar Ermenilere Kabağı işgal ettirmekle orada hem kendi ellerini güçlendirmişler hemde bugün artık net olarak görüldüğü gibi Azerbaycanıda tam kontrollerine almışlardır. Bbaşına da Aliyevi getirmişlerdir.
Bu düzen, babadan oğla intikal ettirilerek Haydarın olu ilham Aliyevin geçirilmesi ile padişahlık gibi sürdürülmektedir.
Peki diplomatik açıdan Aliyev’in aslında orta vadede Ermeniler ile barışı sağlayacak yolları açacak olan Türkiye diplomasi satrancında neden ülkesinin çıkarlarına da karşı çıkarak taş koymaktadır. Ve telaş içindedir.
Çünkü Misyonu gereği oradaki varlığı bizdekilerin (derin iktidarın) varlıklarını sürdürebilmeleri nasıl PKK’nın sürmesine bağlı idi ise oradaki Aileyler karanlık devletinin yada azınlık diktası ekibinin varlığını sürdürebilmesi de Karabağ işgalinin çözümsüzlüğüne bağlıdır. O Azerbaycan’ı değil kendi ekibinin iktidarının tehlikeye düştüğünü görmüştür. Ve alelacele ne var ne yok Ruslara satarak kendisini ve ekibini koruması için Rusya ya sığınmaktadır. Bizde hükümete yapılan satıyor iftiraları çok sesli olarak kıyameti koparırken, oradaki gerçek satışlar bizdeki müttefikleri olan ihanet odaklarınca hiç dile getirilmemektedir. Rusya şimdiden her istediğini Azerbaycan dan almış ve Aliyevi de artık kendisinden ayrılması mümkün olmayan sadık adamı oldğundan, Türkiye’ye karşı tetikçilik yapacak bir kişi olarak kullanmak üzere elinde tutmaktadır. O ve ekibi ile işi bittiğinde hiç gözünün yaşına bakmadan harcayacaktır. Türkiye’nin Dış politikası Azerbaycan’a çok geniş ufuklar açmak da ve zengin ve müreffeh bir ülke olabilmeyi vaat etmektedir. Ama bunun içinde demokrasi ve özgür düşünce vardır. Bu Aliyev’ler saltanatının tüm rezilliklerini, Petrol gelirlerini kumarda ütülüşlerine kadar ortaya koyacaktır. Bu yüzden Aliyev’ler ve ekiplerinin şimdiki davranışları açıkçada görüldüğü gibi can havli ile yaptığı kontrolsüz refleksler ve bu reflekslerin Rusya tarafından gayet güzel kullanılmasıdır. Feryat Azeri kardeşlerimizden değil, Aliyev ekibinin yamyamlarından gelmektedir
Selamlar

A.D.Şimşek

Hiç yorum yok:

Bookmark and Share