son dakika

MİLLİ GAZETE

15 Mayıs 2009 Cuma

Duman Grubu Gelmesin

İhlâs suresindeki “Lem yelid velem yuled” ayetinin

Duman grubu tarafından “Lem yelid ve löp yutar” şeklinde

değiştirilmesine tepki gösteren AGD önderliğindeki STK’lar

“Duman Antalya’ya gelmesin”

kampanyası başlattı



Duman grubunun 18 Mayıs’ta vereceği konser öncesi Antalya'daki Sivil Toplum Örgütleri ayağa kalktı.”Rezil”isimli albümlerinde Kur’an-ı Kerim’in bir suresi olan “İhlas Suresi” nin “Lem yelid velem yuled” ayetinin “Lem Yelid ve löp yutar” şeklinde değiştirilmesine tepki gösteren STK’lar Gürtaş Otel’de düzenledikleri ortak basın toplantısı ile “Duman Antalya’ya gelmesin” kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde e-mail, telefon, afişler ve site üzerinden sürdürülecek.



STK’lar adına açıklamayı Anadolu Gençlik Derneği Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin yaparken şöyle konuştu; “Kendilerince ayeti ironi ve kinaye ile karışık olarak hafife almışlardır. Yüce Allah’ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların albümlerinin ilk konserini güzel Antalyamızda verecek olması Antalyalıları derinden üzmüştür. İnsanlığın tek kurtuluşu olan Kur’an-ı Kerim ‘e fütursuzca saldıran Duman Grubunun Antalya’ya gelmemesi için mücadelemiz sürecek.”



Anadolu Gençlik Derneği (AGD) önderliğinde TEKDER, ÖĞDER, ANSED, ESDER HUKUKDER, ANİMDER, EHAD, AKÇED, ÖZGÜRDER Gürtaş Otelde düzenledikleri ortak basın toplantısı ile Duman Gurubunun Rezil şarkısında yer alan Kur’an-ı Kerim’in bir suresi olan “İhlâs Suresi” nin “Lem yelid velem yuled” ayetinin “Lem Yelid ve löp yutar” şeklinde değiştirilmesine tepki gösterdi.



STK’lar adına açıklama yapan AGD Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin; “Duman isimli bir müzik gurubu çıkarmış oldukları son albümlerinin ilk konserini Antalya’da verecekler. Mardin’de meydana gelen insanlık dışı katliam, Kutlu Doğum, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü gibi pek çok konu gündemde iken içerisinde manevi değerlerimize hem de yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e özellikle de İhlâs Suresi’ne saygısızlıkta bulunan şarkının Antalya semalarında yankılanmasına inancımız müsaade etmemektedir” şeklinde konuştu.



MÜZİĞİ KÖTÜ EMELLERE ALET EDİYORLAR

Müziğin insanlığın hizmeti için var olduğunu ve milletin inanç değerleriyle alay eden ve aşağılayıcı bir tavırla yapılan musiki çalışmaların milletin sinesinde derin yaralar açtığına dikkat çeken Başkan Bilgin; “İnanç ve ifade özgürlüğüne sonuna kadar EVET, harekete, saygısızlığa ve alay geçmeye sonuna kadar HAYIR diyoruz. Duman gurubu çıkarmış oldukları son albümlerinde Rezil isimli şarkısı ile Kur’an-ı Kerim’in bir suresi olan “İhlâs Suresi” nin bir ayetini dejenere etmeye kalkışmıştır. Kendilerince ayet, ironi ve kinaye ile karışık olarak hafife alınmıştır. “Lem yelid velem yuled” olarak bildiğimiz İhlâs suresinin ayeti Duman grubu tarafından “Lem yelid ve löp yutar” şeklinde değiştirilmeye çalışılmıştır. Yüce Allah’ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların albümlerinin ilk konserini güzel Antalya’mızda verecek olması Antalyalıları derinden üzmüştür” dedi.

Yorum

Bunu ben şu şekilde okurum. Tıpkı danıştaya başörtüsünü sokakta da yasaklama kararı aldıranların sonrada oraya saldırıp ihtilal gerekçesi üretme girişiminin başka bir versiyonu. Duman gerubuna bu müziği yaptıranlar kim ise onlar tarafından saldırıya uğrayıp bazıları öldürülecekler. Ve irtica yaptı diye sokağa dökülecekler.
Ben şimdiden söylemiş olayım. Da herkes de dikkatli olsun. En iyisi it ürür kervan yürür diye düşünüp her türlü protestodan uzak durmaktır.
A.D.Şimşek

Hiç yorum yok:

Bookmark and Share